سخنگوی دولت گفت: دولت قصد دارد تا کمک کند کالاهای فرهنگی در سبد زندگی مردم قرار گیرد، موسیقی هم به عنوان یکی از جنبههای فرهنگ و هنر مورد توجه ویژه است.
به گزارش خبرگزاری بیپ نیوز، فاطمه مهاجرانی روز سهشنبه (۲۳ بهمن) در آیین افتتاح چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور جمعی از هنرمندان در هنرستان موسیقی پسران، با خواندن بیتی از مولانا «بر خشک سیمی خشک چوبی، خشک پوست/ از کجا میآید این آوای دوست» اظهارداشت: موسیقی رشتهای است که آدمی را به آن سوی دنیا وصل میکند.
بنابر روایت ایرنا، وی گفت: همان طور که بتهوون (موسیقیدان آلمانی) میگوید آنجا که کلام تمام میشود، موسیقی آغاز میشود. موسیقی زبان مشترک همه ملتهاست، زبانی است که نیازی به گفتار ندارد اما به گویاترین زبان بیانگر احساسات است.
مهاجرانی افزود: وقتی آدمی آوای آسمانی و ربنای زندهیاد محمدرضا شجریان را میشنود، فارغ از اینکه به چه دین و ایمانی پایبند است، تن او را میلرزد و روح به معنای واقعی دو سه پله ارتقا مییابد.
سخنگوی دولت بیان کرد: موسیقی همان آوای جاودانه و یگانهای است که زبان مشترک مردم است و غمناکترین غمها و شادترین شادیها را میتواند بیان کند، آنج که به معنای واقعی کلمه قاصر است. موسیقی راه را باز میکند و توان میدهد که آدمی بتواند احساس خودش را در یک نی بنمد یا بر زخمههای تار بزند و یا بر پوسته دف بزند یا هر ساز دیگری.
وی اظهار داشت: وجود موسیقی نشان از غنای فرهنگ دارد، حوزه موسیقی فراز و فرودهایی را طی کرده است. اما خوشحالیم چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر را با شما عزیزان جشن میگیریم. هر چند هنرمندان موسیقی در برخی اوقات ناملایماتی را به خاطر نوع سلیقهها، عدم تابآوریها تحمل کردند و نامهربانیهایی بر این بزرگواران رفت؛ رسم بزرگواران مدارا، بخشش و آموزش است. از اساتید و هنرمندان که این میراث کهن را به همه فرزندان ما آموزش دادند قدردانی میکنیم.
وی با گرامیداشت یاد اساتید و بزرگان فقید موسیقی به خصوص فریدون شهبازیان افزود: استاد شهبازیان آثار جاودانهای ساخت، پیوند عمیقی را میان شعر و موسیقی ایجاد کرد و نغمههایی را ساخت که سالیان سال در روح ما امکان لذت بردن را فراهم کرد.
سخنگوی دولت با خواندن بیت «قطره دانش که بخشیدی ز پیش/ متصل گردان به دریاهای خویش» خطاب به هنرمندان موسیقی گفت: به خاطر آنچه شما در قالب نغمات میسازید و آدمی را به دریای جود، مهر، زیبایی، رحمت و سراسر لطف او متصل میکنید. سپاسگزارم، شما با آنچه دارید ما را وصل میکنید به دنیای سراسر زیبا و مهربانی و لطفی که وجود دارد.
موسیقی مورد توجه ویژه دولت است
مهاجرانی همچنین در جمع خبرنگاران اظهارداشت: دولت قصد دارد کمک کند تا همه افراد بتوانند از فرهنگ بهرههای کافی را ببرند، به عبارتی کالاهای فرهنگی در سبد زندگی مردم جای داشته باشد.
وی افزود: موسیقی یکی از جنبههای فرهنگ و هنر است که در این موضوع به آن توجه میشود. طبیعتا موسیقی به دلیل آثار خیلی متنوعی که میتواند بر رشد و تربیت افراد به خصوص جوانان داشته باشد، مورد توجه ویژه است.
سخنگوی دولت درباره علاقهمندی خود به گونههای موسیقی سنتی و مقامی گفت: این گونههای موسیقی را خیلی دوست دارم و آثاری را در گونه موسیقی سنتی و مقامی گوش میدهم.
مهاجرانی درباره لغو کنسرت گروه «لیان بوشهر» در اصفهان گفت: مسئولان قول دادند این موضوع را حل کنند و وقتی این موضوع را حل میکنند، یعنی دیگر شاهد چنین رویدادهایی نخواهیم بود.
عارف: هزینه برای هوش مصنوعی سرمایهگذاری برای آینده کشور است
همچنین بنابر روایت ایسنا، محمدرضا عارف صبح امروز (سهشنبه) در جلسهای در خصوص هوش مصنوعی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر هیأت دولت، رئیس سازمان اداری و استخدامی و مسئولان دستگاههای مرتبط حضور داشتند، با اشاره به برخی چالشها برای ورود فناوری به کشور در گذشته گفت: با راهبردها و حمایتهای کارگشای مقام معظم رهبری در خصوص اولویت و ضرورت ورود فناوریهای نوین به کشور و تبع آن در سند چشمانداز دیگر چالشی برای ورود فناوری به کشور نداشتیم.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: با تلاش دانشگاهیان و به ویژه فرهنگستان علوم در راستای تدوین اسناد و مقالات برای ضرورت، اهمیت و اولویت هوش مصنوعی این موضوع مبنای تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت که این شورا بر اساس تجارب موفق گذشته همانند نانو و سایبر بر ضرورت کار ستادی و تشکیل یک شورای عالی در حوزه هوش مصنوعی، تمرکز، برنامهریزی و اقدام کرد که در این راستا مصوبه مهمی به تصویب اعضای شورا در خصوص تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی رسید و تصمیمگیری کلان در زمینه هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای ذیربط به موقع انجام شد و همه اعضا بر تشکیل یک مرکزیتی مقتدر برای پیگیری امور مربوط به آن تأکید اساسی داشتهاند.
عارف تاکید کرد: هوش مصنوعی ضرورتی است که در سالیان آینده تمام ابعاد زندگی مردم و دولتها را دربرمیگیرد و درآینده بخشی وجود نخواهد داشت که به هوش مصنوعی متکی نباشد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به پیگیریهای مکرر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و برگزاری جلسات منظم و مکرر برای تمرکز بر هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: با انسجام، انگیزه و نشاط معاونت علمی و فناوری و سایر دستگاهها پیشرفتهای خوبی در مدت زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم در حوزه هوش مصنوعی شاهد هستیم.
وی ادامه داد: هرگونه هزینه بر روی هوش مصنوعی سرمایهگذاری برای آینده کشور است و در کنار تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی، لزوم ایجاد یک مرکز برای میدانداری و اجرایی این حوزه به ویژه در حوزه تسهیلگری در کنار سیاستگذاریها دیده شده است که باید هر چه سریعتر در خصوص ایجاد یک سازمان و یا ستاد در کنار شورای راهبری تصمیمگیری شود.
عارف با اشاره به فرایندهای قانونی تشکیل شورا و یا سازمان هوش مصنوعی در کشور خاطرنشان کرد: موفقیتهای کشور در حوزه نانو و سایبر مرهون اجماع بود و امروز در خصوص هوش مصنوعی نیز راهی جز اجماع و بهرهگیری و اجرای نظرات همه دستگاهها و بخشها را نداریم.
معاون اول رئیسجمهور ضرورت ایجاد یک تشکیلات پویا و فعال در حوزه امور اجرایی هوش مصنوعی با یک مسئول مشخص و پاسخگو و ترکیبی از متخصصین دانشگاهی، بخش خصوصی و حضور وزارتخانههای امر در سطوح عالی و برجسته را خاطرنشان ساخت و تأکید کرد: باید امور مربوط به هوش مصنوعی در یک فضای فنی و تخصصی پیگیری شود.
وی تأکید کرد: در یک هماهنگی و تقسیم کار ملی وظیفه هر وزارتخانه در حوزه هوش مصنوعی مشخص شود و کار اصلی این ستاد تسهیلگری و حمایت و تخصیص اعتبارات و حمایتهای مالی به نقشآفرینان حوزه هوش مصنوعی است و در کنار آن این ستاد باید نقشی مهم و جدی برای نظارت بر اجرایی شدن برنامههای خود و شورای عالی راهبری داشته باشد.
معاون اول رئیسجمهور در ابتدای سخنان خود با قدردانی از حضور پرشور مردم در راهپیمایی و جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: حضور مردم در صحنه با وجود مشکلات و گرفتاریها، تعهد و بار مسئولیت همه ارکان کشور را برای خدمترسانی به مردم سنگینتر کرد که اینچنین پای انقلاب خود با همه فرازو نشیبها ایستادهاند که امیدواریم توفیق خدمترسانی به این مردم شریف را داشته باشیم.
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در تقسیم کار ملی در حوزه هوش مصنوعی گفت: در وزارت ارتباطات جلساتی با حضور همه ذینفعان در خصوص زیرساختهای حکمرانی هوش مصنوعی، آموزش و پژوهش، زیرساخت داده و پردازش، تولید و توسعه محصولات فناورانه، توسعه بازار در زیست بوم هوش مصنوعی و ترویج و فرهنگسازی در این حوزه برگزار شده است.
همچنین در این جلسه گزارشی از برگزاری جلسات منظم در خصوص بررسی تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی و همچنین ستاد یا مرکز هوش مصنوعی ارایه شود.
۲۹۲۱۹