سپهر ستاری؛ همه ما آن شب باختیم. فرقی نمیکرد طرفدار پرسپولیس باشی یا استقلال یا هر تیمی دیگر. وقتی ورزشگاه زیبای کینگدام آرهنا را دیدیم باختیم. وقتی چمن مخملی سبز رنگش به چشمان خورد، باختیم. حتی قبل از سوت آغاز بازی. حتی در بازی هواداری هم به عربستانیها باختیم. هوادارانی که بدون هیچ مشکلی و شکستن در استادیوم، راحت سر جایشان نشستند و تیمشان را تشویق کردند و از بازی لذت بردند. آن هم در روزهایی که حتی بهترین استادیوم فوتبال ما صندلیهایش نه شماره دارد، نه دوربین کنترل چهره برای شناسایی تماشاگران متخلف.
شرایط میزبانی را حتی نداریم
باید قبول کنیم که خیلی وقت است بازی را به رقبای حاشیه خلیج فارس باختیم. از همان زمانی که در باد فدراسیون ۵ ستاره خوابیدیم اما آنها جام ملتها و جام جهانی برگزار کردند اما ما از برگزاری بازیهای لیگ عاجز هستیم و تیمهایمان ابتداییترین امکانات لازم را ندارند اما هر چندسال با اینکه می دانیم AFC به ما امتیاز میزبانی نمی دهد اما برای میزبانی جام ملتهای آسیا کاندیدا میشویم تا شاید دلمان خوش شود.
تیمهای ما هنوز شرایط میزبانی را ندارند و به عنوان مثال نساجی با قهرمانی در جام حذفی راهی لیگ قهرمانان آسیا شد اما به جای اینکه بازیهایش در قائمشهر و مقابل چشمان همشهریهایشان برگزار شود، به آزادی کوچ کردند. آنها حتی برای تمرین روزانه در تهران حضور دارند و حتی یک زمین تمرین مناسبت در شمال کشور برای این تیم پیدا نمی شود.
استقلال و پرسپولیس دو تیم پرطرفدار که سالها بر سر قهرمانیهایشان در آسیا و لیگ با یکدیگر کری داشتند، هفتهای چندبار بین غرب و شرق تهران در حرکت هستند تا شاید یک زمین نسبتا مناسب برای تمرین پیدا کنند و همچنان شرایط میزبانی کامل در استادیوم آزادی را ندارند و مجبور هستند به قلعه حسن خان بروند.
پایان باز بازسازی استادیوم آزادی
در حالی پرسپولیس و استقلال پس از نزدیک به یک سال به استادیوم آزادی برگشتند که دو سال از شروع تعمیرات و بازسازی این استادیوم می گذرد و هنوز مشخص نیست چه زمانی به پایان می رسد. در دو بازی اخیری که در استادیوم آزادی برگزار شده، مشخص شد که همچنان بیش از نیمی از تعمیرات این ورزشگاه باقی مانده و در این دو سال تنها بخش غربی ورزشگاه بازسازی شد. این در حالی است که استادیوم کینگدام آره نا شهر ریاض تنها در ۱۸۰ روز ساخته شد و علاوه بر برگزاری مسابقات فوتبال، میزبان بسکتبال، تنیس، بوکس و تعدادی از ورزشهای مختلف بوده و همچنین دارای یک سالن تئاتر است.
ظرفیت این استادیوم برای مسابقات فوتبال به ۲۶ هزار نفر میرسد، در حالی که در صورت برگزاری رویدادهای دیگر مانند کنسرت به چهل هزار تماشاگر میرسد. این مجموعه برای برگزاری کنسرتها و سایر رویدادهای مختلف در رویدادهای فصل ریاض ساخته شد.
استادیوم جدید به گونهای طراحی شده است که از همه جهات بسته و سرپوشیده باشد. این مجموعه در مکان مشخصی از پایتخت عربستان واقع شده است. به گفته وبسایت Stadiumdb که متخصص آمار ورزشگاههای فوتبال در جهان است، این استادیوم یکی از سریعترین استادیومهای ساخته شده در جهان به حساب میآید.
این استادیوم دارای یکی از بهترین سیستمهای روشنایی در استادیومهای عربستان سعودی و خاورمیانه است. کینگدام آرنا در زمینی به مساحت بیش از ۲۰۰ هزار مترمربع ساخته شده است. ارتفاع ورزشگاه ۴۶ متر و طول آن ۱۰۵ متر و عرض استادیوم ۶۸ متر است که طبق آخرین اطلاعیه، گنجایش ۲۶ هزار تماشاگر را دارد. اتاقهای مجلل برای مهمانهای خاص و کابینهای VIP که میتواند حدود ۳۵۰ نفر را در خود جای دهد.
فیلمبرداری و کیفیت بینظیر تصاویر
پخش تصاویر تلویزیونی دیدار الهلال و پرسپولیس، باعث حیرت و شگفتی بینندگان تلویزیونی شد. سبک جدیدی در نوع فیلمبرداری که کاملا به بازیهای رایانهای PES و فیفا شبیه بود. در این مسابقه، سبک جدیدی از فیلمبرداری با دوربینهای هلی شات انجام شد که با عبور از بالای سر تماشاگران حاضر در ورزشگاه، حتی وارد زمین مسابقه شده و در فاصله بسیار نزدیکی از بازیکنان قرار میگرفت. این در حالی است که هنوز مراکز صداوسیما در بیشتر استانها نتوانستند کیفیت پخش را به HD برسانند و تماشای بازیهای برای علاقه مندان به فوتبال، زجرآور شده است.
251256