بزودی در این مکان تبلیغات درج میشود

قابلی پلو ، پلوی مجلسی افغانی

مجموعه: آشپزی به سبک تهران تعداد بازدید: 2 قابلی پلو ، پلوی مجلسی افغانی

قابلی پلو ، پلوی مجلسی افغانی : قابلی پلو یا کابلی پلو غذای مجلسی و مهمانی اهالی افغانستان با ریشه کابلی است. قابلی پلو در کشور ازبکستان هم یک غذای مرسوم است و البته در شهرهای شمالی خراسان ایران هم به خصوص در شب یلدا و شب عید نوروز طبخ می‌شود. به نظر می‌رسد قابلی پلو به نوعی شبیه همان چلو گوشت و قیمه نثار قزوینی خودمان است.

مواد لازم برای ۶ نفر :

خلال پسته و بادام : به مقدار دلخواه

گوشت گوسفندی (ماهیچه یا ران) : ۴۰۰ یا ۵۰۰ گرم

هویج: ۴ عدد

برنج کشیده ترجیحا هندی : ۴ پیمانه

پیاز : ۵ عدد متوسط

کشمش : ۱ لیوان فرانسوی دسته دار (یا کمتر)

زعفران دم کرده غلیظ : به مقدار لازم

ادویه قابلی پلو شامل : میخک، دارچین، زیره، هل سیاه و هل سبز که همه را باید پودر و با هم مخلوط کنید. برای این مقدار برنج و گوشت ۱ قاشق غذاخوری ترکیبی از این ادویه‌ها کافی است. (اگر طعم این ادویه‌ها را دوست ندارید ادویه پلویی خودمان را بریزید)

نمک و فلفل : به مقدار دلخواه

آب جوشیده گرم : به مقدار لازم

طرز تهیه :

برنج را با آب سرد خیس کنید. این یک فوت پخت برنج است برای این‌که برنج شما دان دربیاید و شفته نشود.

پیازها را خلالی خرد کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. بعد از طلایی شدن پیازها ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب جوشیده گرم به پیازها اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.

۲ الی ۳ دقیقه بعد تکه‌های گوشت را به پیاز اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.

ادویه‌ها را هم اضافه کنید و با گوشت و پیاز تفت دهید تا طعم خامی آن‌ها گرفته شود.

فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و تفت دهید. زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و اجازه دهید گوشت آب بیندازد و سپس آب آن به خوردش برود.

حالا روی گوشت ۴ لیوان آب بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد.

در پایان پخت باید حدود ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب گوشت باقی مانده باشد.

پس با توجه به مدت زمان گوشت به آن آب اضافه کنید. وقتی گوشت خوب پخت نمکش را اندازه کنید.

در یک ماهیتابه جداگانه هویج‌ها را به صورت رشته برش بزنید و با مقداری کره تفت دهید. کشمش را هم اضافه کنید تا با هویج مقداری تفت بخورد.

برنج را بشورید و به آب گوشت اضافه کنید. برنج و گوشت را مثل استانبولی روی شعله ملایم گاز بپزید اما درب قابلمه را نبندید.

اگر مقدار آب به نظرتان کم بود کمی دیگر آب جوش اضافه کنید. هزارگاهی این ترکیب را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی تقریبا آب گوشت و برنج تمام شد هویج و کشمش را اضافه کنید و دم بگذارید.

یک روش دیگر این است که اگر تبحری در دم کردن برنج به صورت کته ندارید، برنج را آبکش کنید.

سپس مواد قابلی پلو را لای برنج دم بگذارید. این هم یک روش حرفه‌ای است. خلال پسته و بادام را در مقداری کره یا روغن حیوانی یا روغن معمولی تفت دهید و روی قابلی پلو را با آن تزیین کنید.

نکات مهم  :

قابلی پلو را با گوشت مرغ (فیله یا ساق ران مرغ) هم می‌توانید به همین ترتیب درست کنید.

قابلی پلو تبریزی یا ترکی هم به همین ترتیب است.

قابلی پلو بجنوردی دقیقا مثل قابلی پلو افغانی است.

مشهدی‌ها هم قابلی پلو را به همین سبک درست می‌کنند.

گوشت را می‌توانید به نوارهای باریک برش بزنید (گوشت لخم گوسفند) یا به همان صورت ماهیچه درسته استفاده کنید.

اگر پلو را کمی شیرین می‌پسندید به هویج در حال تفت ۱ قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید که البته اختیاری است.

افغانستانی‌ها معمولا به جای هویج از «زردک» برای تهیه قابلی پلو استفاده می‌کنند.

این غذا که در شمال افغانستان و شهر کابل یک غذای بسیار محبوب در حد چلوکباب ایرانی است در مراسم عروسی و عزا پخته می‌شود.

قابلی پلو را ابتدا ترک‌های ساکن در شمال افغانستان طبخ کردند و سپس دستور پخت خیلی زود به سایر نقاط افغانستان و کشورهای همسایه هم رسید.

انتهای پیام/م

پست های مرتبط

لینک کوتاه : http://www.sitetehran.com/?p=10090

قابلی مجلسی افغانی

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار